Dorian van Rijsselberghe over Kiran Badloe: ‘Oetlul als hij geen goud pakte’

31 juli 2021

Als iemand Kiran Badloe de gouden plak bij het windsurften gunt, dan is het wel uittredend (en 2-voudig) olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe. Hij is de mentor van Badloe, die hij als talentje op sleeptouw nam en klaarstoomde voor het echte werk.


Vanuit Californië volgde Van Rijsselberghe de races van Badloe van begin tot eind. Met een hart vol trots. Badloe surfde DVR eraf in de nationale kwalificatie voor Tokio 2020, want er is per land maar plek voor 1 deelnemer. Terwijl dit duo net zo goed 1 en 2 had kunnen worden in Tokio.

En dus wist Van Rijsselberghe: "Als hij nu geen goud pakte, dan is hij een oetlul. Dus dat ik verloren heb van de nieuwe olympische kampioen, dat is de grootste eer mogelijk.”

Omgeving
Tegen de krant NRC legt de Texelaar, die met pensioen is, uit wat Badloe zo sterk maakt: "Zijn omgeving is zo goed, dat als hij problemen in zijn hoofd heeft, hij die met hen kan bespreken en oplossen. Dan heb je geen mentale coach nodig.”

En, zo onbescheiden is hij wel om dat even aan te stippen, Badloe profiteerde ook enorm van het trainen met Dorian. "Hij dacht dat hij wel goed was, en toen moest hij met mij trainen. Dan heeft hem wel weer even achterin de rij gezet."