Handbalsters sluiten olympische groepsfase af met nauwe zege op Montenegro

2 augustus 2021

De handbalsters speelden maandag in Tokio de laatste groepswedstrijd. Tegen Montenegro, de nummer 3, was de 2e plaats in de groep de inzet. Dat lukte net: 30-29! Die plek betekent een kwartfinale tegen Frankrijk en dat land is woensdag dus de volgende tegenstander van Nederland.


In de 1e helft maakten de handbalvrouwen zich langzaam los van Montenegro, dat een veel slechter doelsaldo had in de groep. Van 5-5 werd het 17-12 bij rust. In de 2e helft werd die marge vastgehouden en zelfs wat uitgebouwd: halverwege dat 2e bedrijf was het 24-16.

Percentage
Maar er kropen steeds meer onzuiverheden in het Nederlandse spel. Het shotpercentage ging omlaag tot onder de 20 procent, terwijl die van Montenegro fors boven de 30 lag. Kortom: ze gingen effectiever om met hun kansen. Montenegro kwam vlak voor tijd terug tot 29-27.

Knokken
Het werd knokken geblazen voor de regerend wereldkampioen en dat zijn de oranjevrouwen wel toevertrouwd. Het werd in de slotminuut 30-29 en Nederland pakte een time-out. Daarna werd de zege over de streep getrokken. France here we come!