🎥 | Handboogschutters balen als een stekker na mislopen brons: ‘Teleurstelling is groot’

26 juli 2021

Sjef van den Berg, Steve Wijler en Gijs Broeksma leken maandag op weg naar een olympische medaille. De Nederlanders schoten een geweldige partij tegen Japan, maar verloren alsnog via een shoot-off. Zuur, heel zuur... De pijl van Japan in de 10 zat dichterbij de roos dan die van Nederland, daarom wonnen ze.


Voor de camera van het Algemeen Dagblad deden de heren hun verhaal. De teleurstelling was uiteraard groot.

Reacties
Van den Berg zat na de verloren bronzen finale helemaal kapot. "Dit doet heel veel zeer, ik heb het gevoel dat ik alles verpest heb", wordt hij geciteerd door NU.nl. Zijn ploeggenoten zijn het daar niet mee eens. "Sjef wordt nu beoordeeld op één pijl, maar we schieten met zijn drieën gewoon niet genoeg punten bij elkaar", aldus Broeksma. "Ik neem mezelf dit heel erg kwalijk", counterde Van den Berg.

Stroeve voorbereiding
De handboogschutters kenden een vreemde voorbereiding. Broeksma werd toegevoegd aan het team in plaats van oud-olympiër Rick van der Ven. Laatstgenoemde hoopte via de bezwarencommissie van de bond nog mee te gaan naar Tokio, maar tevergeefs.

"We dachten met Gijs meer kans te maken en we hebben hier in Tokio ook daadwerkelijk laten zien dat we een goed team zijn. Maar van de juridische tumult heb ik emotioneel en mentaal wel veel last gehad. En nog steeds. Dat droeg niet bij aan onze voorbereiding", zei Van den Berg.

Wijler kan zich daar deels in vinden. "Dat is speculeren", vertelde Wijler. "Dingen zijn gebeurd zoals ze zijn gebeurd, maar het is gewoon echt niet leuk geweest. Vooral dat juridische gezeik niet."