Harrie ‘2 keer goud’ Lavreysen gaat voor Harries Hattrick: ‘Ik ben hier nog niet klaar’

6 augustus 2021

Getty Images
Harrie Lavreysen

Harrie Lavreysen veroverde olympische goud op het koningsnummer van het baanwielrennen. Hij versloeg zijn grote vriend Jeffrey Hoogland in de sprintfinale en is nog altijd in de race voor een hattrick aan gouden medailles. "Ik ben hier nog niet klaar."


"Het waren bizarre ritten tegen Jeffrey. Ik heb heel erg pijn en ben niet normaal diepgegaan", vervolgt Lavreysen zijn gesprek met de NOS. "In de 1e rit twijfelde ik om vanaf het begin zelf voluit te gaan en daar maakte hij gebruik van. Daarna haalde ik hem nog telkens in op het einde. Er gebeurde zoveel. We weten allebei dat we moeilijk kunnen inhalen op deze piste. Hij rijdt graag op kop en ik haal graag in. Als ik op het rechte stuk naast hem kom dan moet het lukken."

En daar slaagde Lavreysen in de laatste 2 races in. 2-1-winst en goud voor de 24-jarige baanwielrenner. Na het goud op de teamsprint al de 2e gouden plak en nummer 3 wacht op hem bij de keirin. "Ik ga dit niet te groot vieren. Op naar morgen. Harries Hattrick klinkt nog ver, maar ik ga ervoor."