Holland huilt, Holland lacht: deceptie voor Holland Acht met 5e plaats in roeifinale

30 juli 2021

ANP
Holland Acht

De Holland Acht heeft een zeer teleurstellende finale geroeid. Björn van den Ende, Bram Schwarz, Jasper Tissen, Maarten Hurkmans, Mechiel Versluis, Robert Lücken, Ruben Knab, Simon van Dorp en stuurvrouw Eline Berger begonnen desastreus en konden dat verderop niet meer goedmaken. Zo wordt het roeitoernooi voor Nederland met een domper afgesloten, terwijl het zeer succesvol was voor TeamNL.


Toen de rode ballen bereikt werden, een teken dat de finale van de finale bezig is, was Nederland niet in beeld. Een triest beeld voor de Oranje-fans. Nieuw-Zeeland veroverde het goud, zilver restte voor Duitsland en het brons ging naar Groot-Brittannië. Een trieste uitslag voor de Holland Acht dat in de halve finale nog imponeerde door Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië voor te blijven.

Het roeitoernooi werd zo vrijdag afgesloten. Skiffeuse Sophie Souwer won de B-finale. Holland huilt om de 5e plaats van de roeiers op het koningsnummer, maar Holland lacht om de 5 medailles die het veroverde in het roeien.

De dubbelvier mannen, de dubbeltwee mannen, de vier zonder vrouwen, de dubbeltwee vrouwen en de lichtgewicht dubbeltwee vrouwen zorgden voor een historisch roeitoernooi uit Nederlands perspectief. Nooit eerder won Nederland zoveel medailles in het roeien.