Irene Schouten na gouden medaille: ‘Hé mop, ik heb even een interview!’

10 februari 2022

Na goud op de 3000 meter heeft Irene Schouten ook goud op de 5000 meter binnen. Met een olympisch record (6:43.51) verpulverde de Nederlandse schaatster haar concurrentie. Bekijk hierboven het interview van onze vrienden van het AD met Irene Schouten.


Dat was een leuk interview, maar wat er bij de NOS gebeurde, was ook mooi. Een 2de olympische titel, een olympisch record, een persoonlijk record én een Nederlands record: Schouten pakte al die records op de 5000 meter in Peking. Dat Nederlandse record was ze echter helemaal vergeten: ,,Oh ja, een Nederlands record! Die had ik nog helemaal niet bedacht! Ik dacht alleen een pr en een olympisch record, maar ook een Nederlands record", zei ze vol enthousiasme bij de NOS.

Lees ook: Dit is de vriend van schaatsster Irene Schouten

Verloofde
Dat het leven van de verloofde van een olympisch kampioene niet altijd over rozen gaat, werd ook duidelijk tijdens het interview. Haar vriend en verloofde hing vanuit Nederland aan de lijn tijdens het interview: ,,Hé mop, ik heb even een interview met de NOS", zei Schouten met een lach, die later alsnog de hartelijke felicitaties in ontvangst kon nemen.