🎥 | Jackie Groenen is niet bang voor VS: ‘Mooist denkbare wedstrijd’

27 juli 2021

De Oranje Leeuwinnen hebben geen vrees voor regerend wereldkampioen Verenigde Staten. Waarom zou Nederland ook? Team USA imponeert zeker niet in de groepsfase van het olympisch voetbaltoernooi. Nederland krijgt weliswaar meer goals tegen dan het zou willen, maar haalde in zijn 3 groepsduels liefst 21 (!) keer zelf de trekker over.


Vrijdag om 13:00 uur (NL tijd) begint de reprise van de WK-finale, toen Nederland met 2-0 verloor. "Nu krijgen we een supermooie wedstrijd, misschien wel de mooist denkbare", zegt Groenen tegen het AD. "Daar hebben we allemaal zin in, we hopen dat we ze dit keer kunnen pakken."

Team USA
In groep G werden de VS 2e met 4 punten en een doelsaldo van 6-4. Het zijn matige cijfers, al is die groep met Zweden, Australië en Nieuw-Zeeland wel wat zwaarder dan Oranjes groep F.

Er waren tijden dat 'The Stars and Stripes' altijd alles wonnen, en met ruime cijfers ook. VS stond bij 5 van de 8 WK's in de finale (3 zeges), speelde 5 van de 6 olympische finales (4 zeges) en won 8 van de 9 keer dat het deelnam aan de Gold Cup.

Onderschatting
Grote kans natuurlijk dat het een tijdelijk vormdipje is bij de Amerikaanse vrouwen. "Je kan de Verenigde Staten niet onderschatten, dus dat is niet aan de orde. We zijn heel scherp en het zit niet in onze aard om een topland te willen ontlopen, laat ze maar komen", zegt Groenen.