🎥 | Marit Bouwmeester na ‘Deens drama’ ineens kanshebster voor gouden medaille

30 juli 2021

Een geluk bij een ongeluk, in het voordeel van zeilster Marit Bouwmeester! Ze mag door een fout van haar Deense concurrente Anne-Marie Rindom nog altijd hopen op olympisch goud. Rindom kende een dramatische dag vrijdag waardoor alles weer open ligt!


Zondag is de medaillerace in de laser radial-klasse. Hierin zijn dubbele punten te verdienen en de achterstand van Bouwmeester op Rindom is 'maar' 7 punten. Bouwmeester begon de voorlaatste dag op plek 7 met 38 (!!!) punten achterstand.

Deens drama
Rindom had een voorsprong van 21 punten op de nummer 2, de Finse Tuula Tenkanen. Alleen... Bouwmeester won de race en Rindom werd 26ste. Dat was toen nog niet erg. De zeilsters in deze klasse mogen op het einde hun slechtste uitslag schrappen. In race 10 ging het mis voor Rindom en had Bouwmeester een mazzeltje: doordat Rindom haar hinderde, werd zij gediskwalificeerd. Hierdoor telt haar resultaat uit race 9 alsnog mee.

Rindom huilde im haar boot en Bouwmeester pakte de leiding. Die stond ze naderhand alsnog af en werd 7e, maar alle winst zit in de heropende medaillerace van zondag.