🎥 | BAM! Leeuwinnen verpletteren Zambia in 1e groepsduel op Olympische Spelen

21 juli 2021

De Oranje Leeuwinnen hebben hun 1e groepsduel op de Olympische Spelen met zeer veel overtuiging gewonnen! Zambia werd in beide helften verpletterd, maar had in de doeltreffende Barbra Banda een positief lichtpuntje: 10-3!


Door een misverstand in de Zambiaanse defensie kon Vivianne Miedema al na 10 minuten de 1-0 maken. Binnen 20 minuten stond Oranje al met 3-0 voor dankzij nog een treffer van Miedema en een goal van Lieke Martens.

Megascore
Daarna ging Oranje door met scoren. Uitblinker Miedema zorgde met haar 3e voor de 4-1, waarna Martens eveneens haar persoonlijke score verdubbelde. Shanice van de Sanden tikte van dichtbij op assist van Jill Roord de 6-1 binnen.

Na rust nam Oranje wat gas terug. Zambia bleef het veld groot houden en hierdoor ging het tempo iets omlaag. Na een uur maakte Miedema nummer 4 van de dag - nooit eerder maakte ze er 4 in 1 interland! -, waarna zij gewisseld werd. Invaller Lineth Beerensteyn stelde Roord in staat om de 8se te maken, een kwartier later was Beerensteyn zelf terug te vinden op het scorebord.

10... en Banda
De jacht op de 10e was inmiddels geopend. Viktoria Pelova, die Daniëlle van de Donk verving, maakte 10 minuten voor 10 goal nummer 10. Barbra Banda, die voor rust al de eer redde namens Zambia, omspeelde Van Veenendaal voor 10-2.

Banda liet het er niet bij zitten. Nog geen minuutje later haar 2e treffer was zij sterker in duel dan Dominique Janssen en schoof zij haar 3e binnen achter Van Veenendaal: 10-3.