🥊 | BAM, zeker van medaille! Nouchka Fontijn slaat zich naar halve finale

31 juli 2021

BAM! Onze bokskoningin en favoriete voor goud Nouchka Fontijn heeft zich naar de halve finale geslagen. In de kwartfinale kwam ze achter tegen de Canadese Tammara Thibeault. Fontijn vocht zich terug en is nog 2 winstpartijen verwijderd van goud. Nog belangrijker: ze is al zeker van brons. Bij het boksen wordt er geen strijd om plek 3 uitgevochten en worden dus 2 bronzen medailles uitgedeeld.


Fontijn begon wat passief en in de 1e ronde koos slechts 1 van de 5 juryleden voor haar en dus begon ze op achterstand. Dus was er werk aan de winkel in de 2e ronde. De Canadese leek wat vermoeid en met enkele rake klappen wist Fontijn de juryleden aan haar kant te krijgen. Het kwam dus aan op de 3e en laatste ronde. Daarin nam ze al het initiatief en incasseerde ze geen tegenslagen. Het was dus niet verrassend dat de jury unaniem voor Fontijn koos als winnares.

De Nederlandse boksheldin was er 5 jaar geleden ook bij in Rio de Janeiro en pakte daar verrassend zilver. Op het WK in 2019 leek Fontijn wereldkampioen te worden maar een protest van haar tegenstandster zorgde ervoor dat ze weer genoegen moest nemen met een zilveren medaille.

Die vermaledijde tegenstandster destijds was een vrouw uit Wales, Lauren Davis. Driemaal raden wie de tegenstander is in de halve finale: Lauren Davis. Tijd voor wraak dus.