📸 | Paralympische Spelen, de Spelen van de mooie mensen: dit zijn de BABES van TeamNL

25 augustus 2021

Instagram Maud de Reu
Maud de Reu

De Paralympische Spelen zijn begonnen. Een prachtige Spelen. Nederland heeft al 2 medailles te pakken en er zullen nog velen volgen. We hebben namelijk een beeldig en uitstekend TeamNL. De Paralympische Spelen zijn ook de Spelen van de mooie mensen. Het zijn allemaal mooie mensen.


Er zitten ook een paar plaatjes tussen. Echte babes. We stellen de dé babes van TeamNL aan je voor! (Met hieronder allemaal foto's)

Maud de Reu
Dressuurruiteramazone Maud de Reu is pas 22 jaar, slechts 4 jaar ouder dan haar paard waar ze op rijd die de naam Webron N.O.P. heeft. De uit Zwolle afkomstige De Reu heeft een aangeboren spierziekte (SMA type 3), waardoor ze minder kracht in haar armen en benen heeft, een verminderde balans en minder energie. Sinds 2015 verruilde ze haar pony in voor een paard waarmee ze aan para-dressuur kon gaan doen. En hoe! Ze werd steeds beter en plaatste zich voor Tokio. De Reu rijdt met een lussenteugel en magneetbeugels om goed grip te houden. Daarnaast is De Reu ook een natuurlijke schoonheid, mogen we wel zeggen. En de babe is niet alleen beauty en sports, maar ze heeft ook de brains. Ze volgt een studie Rechtsgeleerdheid. Het totale plaatje dus!

Chantal Haenen
De knappe blondine Chantal Haenen verloor haar benen bij een ongeluk 6 jaar geleden. En nu in 2021 maakt de 24-jarige Limburgse kans op een medaille bij het handbiken. "Je kan bij de pakken neer zitten of je kan er wat van maken. Dan vond ik de 2e optie toch de beste", aldus onze doorzetter Haenen. En met haar blonde lokken en grote glimlach heeft ze ook nog een plaatsje verdient in onze TeamNL van babes!

Lisa Kruger
Lisa Kruger is nog kind als ze van een muur valt en meerdere botten in haar linkerarm breekt. Het heelt goed, maar later in de puberteit blijkt dat de val heeft geleid tot een groeistoornis. De botten in haar linkerarm groeiden scheef. Het weerhield de 20-jarige blonde babe niet van het presteren op topniveau. Ze koos voor het zwemmen en zit sinds 2013 al in de paralympische selectie. Op liefst 4 disciplines gaat ze voor de medailles. En wij staan voor haar op de banken!

Fleur Jong
Fleur Jong mocht al de vlag dragen bij de openingsceremonie en kreeg dus al veel aandacht. En terecht. Want Jong is niet alleen prettig om te zien, ze kan ook nog eens heel hard rennen en ver springen. Door een bacterie in haar vloed verloor de 25-jarige Purmerendse haar beide onderbenen en een deel van haar vingers. Toch staat Jong volop in het actieve leven. Ze was al danseres en tennisster en is nu favoriete op de 100 meter en het verspringen. Wat een vrouw!

Jetze Plat
Net als Jong mocht Jetze Plat zwaaien met de Nederlandse vlag bij de opening van de Paralympische Spelen (die sinds 1960 worden gehouden). Plat had daar geen enkele moeite mee. Niet zo gek als je ziet hoe hij eruit ziet. Het is 1 brok spieren zonder een grammetje vet. De 30-jarige Amsterdammer werd geboren met 2 onvolgroeide benen. Als kind ging hij naar school met de handbike en later ging hij het ook als sport beoefenen. En met verve. Omdat Plat ook nog eens andere disciplines goed kan, doet hij ook aan triathlon. In Rio haalde hij zelfs goud op de triathlon. Plat wil geen platinum, maar goud, en gaat voor een hattrick. Goud op de triathlon, tijdrit en wegwedstrijd bij het wielrennen. En ondertussen kunnen wij ons vergapen aan zijn heerlijke lichaam!

Levi Vloet
Een andere gespierde man is Levi Vloet. Hij zou zo uit een Scandinavisch MensHealth-magazine kunnen lopen met zijn gladde blonde voorkomen. Zijn lach betovert je al. Maar even terug naar de man zelf, zijn innerlijk. Vloet is een kraktermannetje en is 25 jaar oud. Hij is geboren zonder rechtervoet en met veel beenlengteverschil. In 2013 heeft hij zijn rechteronderbeen laten amputeren. Hij kon daardoor weer volledig functioneren in de samenleving en kwam zo ook in aanmerking voor de paralympische ploeg. Mooi meegenomen voor de sportieve Vloet. Met de blade aan zijn rechterbeen is hij iedereen te snel af en hij gaat voor goud op de 200 meter. "De Spelen zijn het mooiste wat je als sporter kan bereiken." Dat klopt Vloet en wij zien nog heel andere mooie dingen.

Check de foto's van de BABES van TeamNL hieronder!

Maud de Reu


Maud de Reu

Chantal Haenen


Chantal Haenen


Lisa Kruger


Lisa Kruger


Fleur Jong


Fleur Jong

Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Fleur Jong (@fleurjong)Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Fleur Jong (@fleurjong)Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Fleur Jong (@fleurjong)


Jetze Plat


Jetze Plat

Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Jetze Plat (@jetze_plat)Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Jetze Plat (@jetze_plat)Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Jetze Plat (@jetze_plat)


Levi Vloet


Levi Vloet

Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Levi Vloet (@levivloet)Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Levi Vloet (@levivloet)Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Levi Vloet (@levivloet)