Simone Biles levert wereldprestatie met bronzen plak bij balkfinale

3 augustus 2021

Getty Images

Simone Biles, wat een topper ben jij! De Amerikaanse topturnster had het mentaal erg lastig op de Olympische Spelen in Tokio en skipte daardoor meerdere onderdelen. De naam van Biles prijkte toch ineens op de startlijst van de balkfinale en daarin stelde ze niet teleur. Biles WON een bronzen medaille.


Het werd uiteindelijk een één-tweetje voor China; Guan Chenchen (14.633) won overtuigend het goud, Xijing Tang (14.233) pakte zilver. Biles turnde een hele degelijke oefening en kwam tot een score van 14.000.

Mentaal geknakt
Biles werd in aanloop naar de Spelen op vrijwel ieder onderdeel gebombardeerd tot grote favoriete voor olympisch goud. Zover kwam het niet, want Biles trok zich door mentale problemen terug uit zowel de teamfinale als individuele finales.

"Ik voelde niet meer zoveel plezier. Op deze Spelen wil ik het vooral voor mezelf doen, maar ik voel alsof ik het voor anderen doe. Dat doet pijn in mijn hart. Het voelt of iets wat ik graag doe van me wordt afgepakt", sprak Biles over haar mentale problemen.