TeamNL houdt adem in voor Olympische Spelen: alle positieve gevallen zaten op dezelfde vlucht

22 juli 2021

ANP

De 3 positieve coronagevallen binnen TeamNL zaten allemaal op dezelfde vlucht: de KL861 van afgelopen zaterdag van Amsterdam naar Tokio.


TeamNL houdt zijn hart vast voor de corona-uitslagen van morgen.

Drukke vlucht
Het was qua Nederlandse atleten de drukste vlucht die de afgelopen dagen vertrok van Amsterdam naar Tokio. Voorlopig zijn taekwondoka Reshmie Ooging, een staflid van de roeiploeg en skateboardster Candy Jacobs positief getest op het coronavirus in Tokio.

Wie zaten nog meer in dat vliegtuig?
De KL861 van afgelopen zaterdag 17 juli zat bomvol atleten uit ons land. De Nederlandse heren hockeyselectie, beachvolleyballers, de tennissers zoals Kiki Bertens, een deel van de wielerdelegatie onder wie Tom Dumoulin en bondscoach Koos Moerenhout. 
Jacobs, Oogink en de begeleider uit de roeiploeg zaten niet in de buurt van elkaar.

Chef de mission Pieter van den Hoogenband vertelde vandaag in Tokio dat er geen stress of paniek is bij Team NL, omdat in alle scenario’s rekening is gehouden met positieve atleten. Alle sporters en begeleiders stapten met minstens 3 negatieve tests het vliegtuig in. De 3 positieve gevallen waren allemaal gevaccineerd, bevestigde Van den Hoogenband donderdag in Japan.