🎥 | Turner Simone Biles trekt zich terug uit landenwedstrijd vanwege ‘mentale problemen’

27 juli 2021

In de halve finale van de landenwedstrijd bij het turnen ging het mis bij turnster Simone Biles. Ze leek fysiek ongemak te hebben en leverde een verre van vlekkeloze oefening af. Zie de video in de tweet.


Het leek er aanvankelijk op dat ze een blessure opliep en daarna haar teamgenoten moest vertellen dat ze geen andere keus had dan opgeven. Maar daarna druppelden er vanuit Amerikaanse media andere berichten door: namelijk dat ze zich terugtrekt vanwege 'mental problems'. Rusland zou de landenwedstrijd uiteindelijk winnen, USA werd 2e.

Na de sprong keerde Biles nog terug met ingetapte vuisten. Die deed ze daarna weer af, waarna ze haar trainingspak aantrok om haar teamgenoten aan te moedigen. Ze werd vervangen door reserve Jordan Chiles, die de oefening aan de brug met ongelijke leggers voor haar rekening nam.

Druk
Op Instagram schreef Biles recent: "Ik heb echt het gevoel dat ik soms het gewicht van de ganse wereld op mijn schouders draag. Ik weet dat ik laat lijken alsof druk me niet beïnvloedt, maar soms is het moeilijk. De Olympische Spelen zijn geen grap!"

Biles won in Rio (2016) goud op de meerkamp, met het team en op de onderdelen vloer en sprong.

(wordt aangevuld)