TV-Gids! Op deze zender kijk je naar de Leeuwinnen tegen de Verenigde Staten

30 juli 2021

Na de groepsfase op de Olympische Spelen wacht in de kwartfinale de Verenigde Staten. De winnaars van het WK 2019 zijn altijd een lastige horde voor de ploeg van vertrekkend coach Sarina Wiegman. Lees vlug verder hoe laat het begint en op welke zender men moet zijn!


De wedstrijd van vrijdag is dan ook van groot belang. De kwartfinale tegen Team USA begint om 13.00.

Lees ook: 'Dit is de opstelling van de Leeuwinnen in de kwartfinale tegen Amerika'

Welke zender Oranje Leeuwinnen?


Het duel wordt live uitgezonden op NPO1 én op NOS.nl. Schakel hier uiterlijk vanaf 12.55 in! Dit is niet de enige plek waar het te zien is. De pot wordt eveneens uitgezonden op Eurosport 2, discovery+ en via meerdere livestreams.

Revanche?
Als het een goed moment is om revanche te nemen op de verloren WK-finale van 2 jaar geleden, dan is het nu wel tijdens deze Olympische Spelen. USA verloor in de 1e wedstrijd kansloos van Zweden, speelde in de 2e gelijk tegen Australië (0-0) en haalden pas in de laatste wedstrijd uit. Nieuw-Zeeland werd toen van het kastje naar de muur getikt: 1-6.

Stel dat het de Leeuwinnen lukt om de halve finale te halen, treffen zij Canada of Brazilië. Tegen die laatste werd eerder dit toernooi nog op gekke wijze gelijk gespeeld.