TV-gids: zo volg je de openingsceremonie van de Olympische Spelen op tv

23 juli 2021

ANP
Keet Oldenbeuving-Churandy Martina

Het is dan eindelijk zover, de Olympische Spelen van 2020 gaan beginnen! Anderhalf jaar na het besluit om de Spelen uit te stellen begint het mondiale event ondanks het coronavirus dan toch. Duizenden atleten uit meer dan 200 landen zijn samengekomen in Tokio. Om 13.00 uur (Nederlandse tijd) begint de openingsceremonie.


De ceremonie is niet zoals andere edities uitbundig en met special effects en tierlantijntjes. Nee, deze keer is het in stijl met het coronavirus sober en ingetogen. Er zijn geen toeschouwers, alleen een paar officials en bobo's.

TeamNL
De Nederlandse vlaggendragers zijn: Churandy Martina en Keet Oldenbeuving. De ene een ervaren sprinter en de ander een 16-jarige skateboardster. Het skateboarden debuteert op de Spelen, dus dat belooft wat. De Nederlandse equipe bestaat bij de ceremonie slechts uit 40 atleten. Veel sporters arriveren later in Tokio vanwege de strenge maatregelen.

Waar is de openingsceremonie te zien?
De opening van de Olympische Spelen 2020 zijn te zien op verschillende kanalen. De NOS zendt de ceremonie uit via NPO1, Radio 1 en een livestream. op NOS.nl en in de NOS-app. Daarnaast is de openingsceremonie ook te volgen op Eurosport en Discovery+.

De opening begint dus om 13.00 uur (Nederlandse tijd), maar de uitzendingen beginnen allemaal wat eerder. Soms een half uurtje eerder. Ga er dus maar goed voor zitten vanmiddag!