Ultieme revanche voor Nederlandse hockeysters: naar olympische finale

4 augustus 2021

REUTERS

De Nederlandse hockeyvrouwen gaan aankomende vrijdag weer strijden om de gouden medaille. De ploeg van bondscoach Alyson Annan gooide Groot-Brittannië met 5-1 naar huis en nam zo revanche voor de verloren olympische finale van Rio. Om het sprookje helemaal compleet te maken moet ook nog gewonnen worden van Argentinië of India.


Nederland begon in het eerste kwart stroef, maar liep daarna weg bij de Britten. Felice Albers (2x), Marloes Keetels, Maria Verschoor en topscorer Frédérique Matla verzorgden de doelpuntenproductie van Oranje. Laatstgenoemde schoot daarmee een record van Maartje Paumen uit 2008 uit de boeken, door in 7 opeenvolgende wedstrijden op de Olympische Spelen te scoren.

5 jaar geleden verloren de hockeysters in de finale van de Spelen van Rio de Janeiro na shoot-outs van de Britse ploeg. Na de reguliere speeltijd was de stand toen 3-3.

Vrijdag 12.00 uur, finale
In de finale neemt Oranje het vrijdag op tegen Argentinië of India, dat geleid wordt door de Nederlandse bondscoach Sjoerd Marijne. De finale is vrijdag om 12.00 uur Nederlandse tijd.