🎥📸 | Vrouwen (en mannen die ervan houden) let op! Daar is ie weer: de halfnaakte atleet

23 juli 2021

AFP

Hij ging in 2016 al de wereld rond: Pita Taufatofua. Hij betrad toen als vlaggendrager voor Tonga met ingeolied bovenlijf de olympische arena in Rio de Janeiro. Bij de Winterspelen in Pyeongchang was de sportman er wederom bij voor zijn land als vlaggendrager en vandaag kwam hij weer met flink wat olie op de borstkas het stadion in Tokio binnenlopen. SCROLL SNEL NAAR ONDER VOOR DE BEELDEN


Hij is inmiddels 37 jaar oud, maar dat weerhoudt Taufatofua niet van om zich op het grootste sportpodium ter wereld te tonen. Vijf jaar geleden hield hij social media urenlang in een ijzeren greep. De halve wereld vergaapte zich op Twitter en Facebook aan de opmerkelijke entree van Taufatofua.

De taekwondoka uit Tonga stapte als vlaggendrager met ontbloot bovenlijf én ingeolied de olympische arena binnen. In tegenstelling tot zijn sportieve prestaties ging het beeld van Taufatofua in zijn ta’ovala (een Tongaans rokje) viraal. Taufatofua vloog er namelijk al in de eerste ronde van het olympisch toernooi uit. Maar hij stelde zich al snel een nieuw doel.

Check hier alle beelden van de openingsceremonie van de Olympische Spelen

Hij ging bij de Winterspelen even langlaufen
De medewerker van een weeshuis verhuisde naar Duitsland en stortte zich op het langlaufen. Hij bleek een snelle leerling en haalde meermaals de olympische eis. Hij werd de 2e atleet ooit namens Tonga die meedeed aan de Winterspelen en uiteraard kwam hij weer met ingeolied lichaam en vlag tijdens de openingsceremonie op. 

Deze Spelen hoopte Taufatofua mee te kunnen doen aan het onderdeel kanoën. Echter bleek hij daar minder talent voor te hebben. Tijdens de wereldkampioenschappen eindigde hij als laatste, dus richtte hij zich maar weer op taekwondo. Met succes, want hij plaatste zich wederom voor de Spelen. Dus liep hij vandaag weer met de vlag van zijn land en ingeolied bovenlichaam op de openingsceremonie.

Hier alle foto's en videobeelden: