Waterpolosters nog niet klaar op Spelen ondanks nederlaag: ‘Dit is een soort mishandeling’

3 augustus 2021

Getty Images

De olympische droom van de Nederlandse waterpolosters viel dinsdag in duigen. In de kwartfinales in Tokio werd verloren van Hongarije: 11-14. Toch zit het olympisch toernooi er nog niet op voor de ploeg van bondscoach Arno Havenga, zij spelen nog 2 wedstrijden om te bepalen wie er de nummers 5 t/m 8 worden.


"Ik snap echt niet waarom ze dit doen", sprak Maud Megens, een van de belangrijke spelers binnen de ploeg. "Dit is een soort van extra mishandeling. Maar goed, we moeten de eer aan onszelf houden en laten zien dat we in ieder geval goed genoeg zijn voor de top-5."

Donderdag door
In plaats van op het vliegtuit naar huis te zijn, moeten de waterpolosters donderdag weer verder. Dat gebeurt tegen China. Wint de ploeg van Havenga, dan speelt het 2 dagen later om plek 5. Bij verlies spelen ze natuurlijk om plek 7.

"Andere ploegen die eruit vliegen, zien we naar huis gaan", aldus Havenga. "Het klinkt heel lullig, maar voor ons eindigt hier gewoon een bepaald doel. We wilden een olympische medaille, dat verdient deze ploeg ook. Dat lukt niet en dan is het ook klaar, dan wil je weg. Maar goed, we gaan we er alles aan doen om dit toernooi waardig af te sluiten. Dat is dan maar onze volgende missie."