Waterpolosters verpletteren Zuid-Afrika en boeken grootste olympische zege OOIT!

30 juli 2021

De Nederlandse waterpolosters hebben op dag 7 van olympische geschiedenis met een hoofdletter G geschreven! De ploeg van Arno Havenga had werkelijk geen kind aan Zuid-Afrika.


De ploeg denderde er met liefst 33-1 overheen. Deze zege in Tokio betekende de grootste polozege ooit op de Olympische Spelen. Het vorige record stond op 29-4!

Zuid-Afrika staat te boek als een klein waterpolo-land, desondanks was de zege zeer fraai! Het betekende overwinning nummer 2 voor Oranje. Eerder ging de equipe onderuit tegen Australië (13-12). Daarna werd knap gewonnen van Spanje: 14-13.

Volgende waterpolowedstrijd
Zondag is de laatste groepswedstrijd tegen Canada, dinsdag zijn de kwartfinales. Bij een overwinning op Canada eindigt Oranje minimaal bij de top 2. Als dat lukt, wordt topfavoriet USA in de kwartfinales ontlopen. Zij pakten in 2012 en 2016 goud.

Na de legendarische gouden plak in 2008 kwalificeerde de ploeg zich niet voor Londen in 2012 en Rio in 2016. Tokio werd net aan bereikt: pas bij het het laatste OKT in het Italiaanse Triëst werd het olympische ticket verzilverd.