🎥 | Wielercoach naar huis gestuurd na racistische kreet: ‘Haal die kamelendrijver in!’

29 juli 2021

Patrick Moster mag naar huis! De Duitse wielertrainer is door het olympisch comité van zijn land naar huis gestuurd na racistische opmerkingen. Die maakte Moster bij de tijdrit van eerder deze week.


Het incident gebeurde bij de tijdrit van Nikias Arndt. Bij het passeren riep hij dat Arndt 'die kamelendrijver in moest halen'. Het moment was live op televisie en leidde tot veel kritiek.

Not done
"Als ik goed begreep wat hij daar schreeuwde, was dat verkeerd. Helemaal verkeerd!", zei commentator Florian Nass. Bij Bild reageerde Moster op zijn uitspraken. "Ik ben geen racist", begon hij zijn betoog.

"Ik sta voor waarden van sport en respecteer prestaties van alle deelnemers. Ik heb me al publiekelijk verontschuldigd voor deze uitspraken. Het doet me zeer. Er wordt vaak harde taal gebruikt, maar hier zijn geen excuses voor. Ik heb bij het aanmoedigen verkeerde woorden gebruikt."

Afstand
Ook Arndt reageerde op de uitspraken. Via social media zei hij afstand te doen van de teksten. "Deze woorden zijn onaanvaardbaar!", rondde Arndt af.