Ondanks het lekkere weer om te sporten: ‘Regering gaat avondklok verlengen tot ná 2 maart’

21 februari 2021

ANP

Het wordt deze hele week heerlijk weer in Nederland, maar wie dacht dat de avondklok misschien zou worden afgeschaft, komt bedrogen uit. De regering gaat namelijk aankondigen dat de avondklok zelfs verlengd gaat worden tot na 2 maart.


Dat betekent dus ook dat je 's avonds nog steeds niet na 21.00 uur naar buiten kan. Of de avondklok ook nog geldt als de klok een uur vooruit gaat op 28 maart, is nog de vraag. Tegen die tijd blijft het dus ook veel langer licht en is het veel verleidelijker om ook 's avonds naar buiten te gaan...

Dinsdag persconferentie
Het formele besluit wordt pas dinsdagochtend door het kabinet genomen, waarna die avond weer een persconferentie wordt gehouden door premier Rutte en minister De Jonge. Het huidige pakket aan maatregelen loopt af op 2 maart. Vast staat dat het grootste gedeelte van de huidige regels zal worden verlengd. Dat geldt ook voor de avondklok.

Rechtszaak verloren
Het leek er vorige week even op dat de avondklok verboden werd door de rechtbank, nadat Stichting Viruswaarheid een rechtszaak had gewonnen tegen de regering. Via een spoed-procedure kreeg Rutte het met zijn coalitie alsnog voor elkaar dat de avondklok geldig bleef.