Rinus Veekay crasht met fiets en is twijfelgeval voor volgende Indycar-race

15 juni 2021

EPA
Rinus Veekay

Het is nog maar de vraag of Rinus Veekay komend weekeinde van de partij is als de Indycar zijn tenten opslaat in Road America. De coureur ging eerder deze week onderuit tijdens een fietstochtje en liep schade op aan zijn sleutelbeen.


Het is een beetje onduidelijk hoe groot de schade precies is, behalve dat Rinus van Kalmthout – zoals zijn echte voor Amerikanen moeilijke naam luidt – letsel heeft aan zijn sleutelbeen.

Verklaring
Ook als je de de verklaring van zijn team Ed Carpenter Racing drie keer leest, wordt niet helemaal duidelijk wat er precies mis is met Veekays sleutelbeen. Er zijn voorbeelden bekend van gevallen wielrenners die onder het mes moeten.

Als de doktoren van Indycar besluiten dat de schade bij Veekay ook via een operatie moet worden hersteld, gaat hij vast meer races missen dan nu misschien de strijd op Road America. Maar dat is eventjes afwachten.

Podiumplek
Veekay stond afgelopen weekeinde na de eerste race in de straten van Detroit nog op het podium, nadat hij begin dit seizoen in Indianapolis voor het eerst had gewonnen. De wereldberoemde Indy 500 volbracht Veekay als achtste. Vroeg in de race was hij eventjes koploper.