Nederlandse volleyballers boeken belangrijke overwinning op Duitsland in Nations League

24 juni 2022

Getty Images

De Nederlandse volleyballers hebben hun 4e overwinning geboekt in de Nations League. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza versloeg Duitsland in Quezon City, de grootste stad van de Filipijnen, in vier sets: 22-25 31-29 25-23 25-16.


Aanvoerder Nimir Abdelaziz sloeg het winnende punt binnen en kwam uit op 31 punten, waarmee hij de topscorer was. "Na het verlies van de 1e set hebben we alles gegeven in de 2e", zei volleyballer Bennie Tuinstra. "We vochten voor ieder punt en wonnen alle lange rally’s. Daardoor konden we deze wedstrijd naar ons toe trekken. We spelen vooralsnog een goed toernooi. We wisten dat we kans hadden tegen Duitsland en dat deze wedstrijd heel belangrijk was, daarom hebben we er zo hard voor gevochten."

6e plaats na 4 zeges en 3 verliespartijen
Oranje won in de Nations League eerder al van Iran, Australië en Slovenië. De ploeg van Piazza verloor vooralsnog 3 wedstrijden in de landencompetitie met 16 deelnemers. Met 12 punten nemen de volleyballers de 6e plaats in het klassement in.

Argentinië volgende tegenstander
Op de wereldranglijst staat Nederland vlak boven Duitsland op de 14 plek. De 'Lange Mannen' spelen zaterdag op de Filipijnen tegen Argentinië en keren daarna terug naar Europa. Ze vervolgen de Nations League dan met 4 wedstrijden in Polen.