5000 meter: 23-jarige Sanne in 't Hof verrast met kwalificatie voor Winterspelen in Beijing
i

Pro Shots

5000 meter: 23-jarige Sanne in 't Hof verrast met kwalificatie voor Winterspelen in Beijing

Martijn Baars • 19:45, 30-12-2021 / Laatste Update: 01:24, 12-12-2023

Sanne in 't Hof mag naar de Olympische Spelen in Beijing! De pas 23-jarige schaatsster reed tijdens het OKT in Heerenveen de 2e tijd op de 5000 meter. Irene Schouten was superieur en won de afstand, maar was al geplaatst voor de Winterspelen. In 't Hof nog niet en hoefde alleen Joy Beune onder zich te houden.

Dat bleek spannender dan In 't Hof hoopte, want Beune was de eerste rondjes telkens sneller dan de tussentijden van In 't Hof. Maar in de laatste 5 rondjes verspeelde Beune haar voorsprong en mocht In 't Hof juichen. Ze snapte het zelf ook niet, maar ze mag gewoon naar de Spelen!

Mooie rit Conijn

Merel Conijn verraste met de snelste tussentijd. De 20-jarige schaatsster moest alleen nog 2 afstanden afwachten of haar tijd goed genoeg was. Maar net als op de 3000 meter, toen ze 0,01 seconde tekort kwam om naar de Spelen te mogen, was haar tijd nét niet snel genoeg. Achtereekte én In 't Hof gingen meteen onder Conijn door.

Geen Esmee Visser

Regerend olympisch kampioene Esmee Visser kwam geen seconde in de buurt van kwalificatie voor de Winterspelen. Zij heeft een paar zware jaren achter de rug, waarin ze onder meer kampte met mentale problemen. Zij kan haar gouden medaille dus niet verdedigen op de 5 kilometer.