Cool! Deze schaatsster pakte eerst prijzen op WK langebaan en nu op WK ijshockey

6 september 2022

EPA

Karolína Erbanová is van meerdere schaatsmarkten thuis. Als langebaanschaatsster won de Tsjechische Erbanová prijzen op de Olympische Spelen, de EK en 2 WK's. In 2018 stopte ze met langebaanschaatsen en ging ze door met ijshockeyen. Met het ijshockeyteam van Tsjechië is ze nu 3e geworden op het WK!


Tsjechië won met 8-4 van de Verenigde Staten in de troostfinale. Ze trekt de bronzen plakken nogal aan. De drievoudig olympisch schaatsster veroverde in 2018 immers olympisch schaatsbrons op de 500 meter en greep in datzelfde jaar ook EK-brons op die afstand. In 2015 greep ze bij de WK afstanden in Heerenveen brons op de 1000 meter. Bij de WK sprint in Kolomna werd ze dat jaar derde in het eindklassement.

Overstap
Erbanova startte vrij snel na haar afscheid als schaatsster met ijshockey. Het WK in Denemarken was haar eerste grote internationale toernooi als ijshockeyster nadat ze eerder dit jaar een plek in de olympische selectie was misgelopen.

"Als iemand me in het voorjaar van 2018 had verteld dat ik nog mee zou doen aan een internationaal sportevenement en dat ik voor de medailles zou strijden, dan had ik het niet geloofd", schrijft Erbanova.