💗 Koen Verweij doet Jutta Leerdam gek soort aanzoek! ‘Wil met haar trouwen, maar niet nu’

20 oktober 2021

ProShots

Koen Verweij en Jutta Leerdam zijn al 5 jaar het glamourkoppeltje van de schaatswereld. Dus is het niet eens tijd dat 'ViKoen' een trouwring om hun vingers schuift?


"Dat lijkt me heel mooi, en Jutta ook", zegt de 31-jarige specialist op de 1.000 en 1.500 meter. "Maar het gaat waarschijnlijk niet op zeer korte termijn gebeuren, hoor. Jutta is nog relatief jong, in december wordt ze 23 jaar", zegt hij tegen De Telegraaf.

Maar stel nou dat Verweij en Leerdam op de Olympische Winterspelen in 2022 beide goud winnen? Dan is hun loopbaan helemaal geslaagd en kunnen ze hun privéleven voorrang geven! "Als we in Peking allebei olympisch goud winnen, en dan op medal plaza de vraag der vragen stellen... Dat zou natuurlijk een droomscenario zijn!"

Trainingsbeest
Leerdam staat er uitstekend voor, zo ziet Verweij. "Ik heb met veel vrouwen getraind, maar zoals Jutta heb ik ze nooit eerder gezien. Ze presteert onder druk al heel goed en won de afgelopen jaren bijna alles, maar ze kan nog veel groter worden. Als ze zich op deze manier blijft ontwikkelen, dan gaat ze een nieuwe standaard neerzetten qua tijden."

Met de winnaar van Olympisch zilver op de 1.500 meter (2014) gaat het ook wel oké. "Ik heb qua inhoud en motoriek echt een paar stappen vooruit gezet. Maar schaatsen is een gevoelssport. Je kunt de sterkste zijn, maar dan ben je nog niet de snelste. Je moet het kunnen overbrengen op het ijs. Die slag ben ik aan het maken en het gaat de goede kant op."