Alles is weer koek-en-zopie in het schaatswereldje: Team Zaanlander zegt sorry
i

ANP

Alles is weer koek-en-zopie in het schaatswereldje: Team Zaanlander zegt sorry

Marcel Roes • 18:36, 27-01-2022 / Laatste Update: 15:02, 08-01-2024

Woensdag stapte een deel van TeamNL op het vliegtuig en een van de dingen die ze meenamen naar China was een lekkere schaatsrel. Maar eenmaal in Beijing is de ruzie snel in de kiem gesmoord.

De splijtzwam was vooral Arjan Samplonius, assistent-coach bij Team Zaanlander. Hij had wat onaardige dingen gezegd over Ireen Wüst en grapte over de val op het ijs van bondscoach Jan Coopmans.

Maar hoofdcoach Jillert Anema ging ook niet vrijuit. Hij suggereerde dat andere teams lotingen manipuleren.

Sorry!

"Team Zaanlander betreurt de ophef die is ontstaan over de docuserie die DPG media over het team heeft gemaakt", zegt Jillert Anema. "Het doet geen recht aan de grote sporter Wüst en aan de bondscoach Jan Coopmans."

"Ik heb groot respect voor de sportvrouw Ireen Wüst en heb haar nooit willen beschadigen", aldus Arjan Samplonius. "Ik snap dat de uitspraken zoals ze nu naar buiten zijn gekomen anders worden opgevat. Ook door de bondscoach. Ik heb enorme waardering voor Jan Coopmans en de wijze waarop hij als bondscoach zijn werk doet."

Klaar

Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB, wil nu een schaatspunt zetten achter de onrust. "Na enkele intensieve gesprekken hier in het Olympisch dorp hebben we de lucht kunnen klaren. Wat ons betreft is het nu: zand erover."