Irene Schouten leeft zich uit in nieuw huis en Joy Beune viert haar zondag met zoontje Kjeld Nuis
Irene Schouten en Joy Beune. © Getty Images

Irene Schouten leeft zich uit in nieuw huis en Joy Beune viert haar zondag met zoontje Kjeld Nuis

13:37, 17-03-2024 / Laatste Update: 17:11, 17-03-2024

Het seizoen is voorbij voor de langebaanschaatsers en dus kan er tijd vrij gemaakt worden voor andere dingen. Waar Irene Schouten haar handen, zoals ze al aankondigde, flink uit de mouwen steekt, heeft Joy Beune een heerlijk ontspannen start van de zondag.

Schouten maakte vorige maand bekend dat ze stopte met schaatsen op topniveau. De Andijkse had genoeg van het leven van een topsporter en liet weten heel veel zin te hebben om andere dingen te gaan doen. Buiten lekker uit eten en een feestje op zijn tijd, sprak ze ook over haar nieuwe huis, waar flink in geklust moest worden.

Dit weekend blijkt dat Schouten de daad al direct bij het woord heeft gevoerd. Op Instagram laat ze zien dat ze het grove gereedschap niet schuwt. De drievoudig olympische kampioen is druk bezig een kamer voor te bereiden op het stucwerk.

Irene Schouten (L) is flink aan het klussen. Rechts is Joy Beune met Jax Nuis aan het bouwen, maar dan met Lego.

Joy Beune

Joy Beune doet het heel wat rustiger aan. Ook zij is aan het bouwen, maar dan op wat kleinere schaal. De Overijsselse werkt samen met Jax Nuis, het zoontje van haar vriend Kjeld, aan het enorme Legoboot. Kjeld zelf drinkt een kop koffie en filmt de boel.

Overigens hebben Beune en Nuis ook grote plannen met hun woning. Daar gaat flink verbouwd worden en de twee gaan ook zelf hun handen uit de mouwen steken, zo vertelde de nieuwe schaatskoningin.