Joy Beune trots op 'heel bijzondere' felicitatie: 'Hij schreef hoe hij het zelf heeft beleefd'
Joy Beune © Getty Images

Joy Beune trots op 'heel bijzondere' felicitatie: 'Hij schreef hoe hij het zelf heeft beleefd'

10:29, 15-03-2024 / Laatste Update: 10:30, 15-03-2024

De wereldtitel allround die Joy Beune zondag veroverde in Inzell heeft indruk gemaakt, zo merkte ze zelf ook. Van alle kanten kwamen de felicitaties binnen bij de nieuwe schaatskoningin. Eentje sprong er voor haar echt uit.

"Het waren heel veel berichtjes", zei de 24-jarige Beune tegenover RTV Oost over alle felicitaties die ze ontving. "Ik heb geprobeerd alles te beantwoorden. Als het goed is, ben ik er doorheen nu. Het was een flinke dagtaak, maar het is superleuk dat iedereen zo met je meeleeft, je feliciteert en trots op je is. Dan stuur je graag een berichtje terug."

Onder meer haar jeugdtrainer meldde zich ("Dat is echt superlief."). Over de speciaalste felicitatie hoeft ze niet lang na te denken. "Die van de koning vind ik wel heel bijzonder." De brief met een felicitatie van Willem-Alexander kwam via de post. "Dat doet hij echt persoonlijk. Hij schreef hoe hij het zelf heeft beleefd. Dat is best wel gaaf."

Winterspelen

Wellicht is het nog een éxtra stimulans om op de toppen van haar kunnen te presteren op de Winterspelen van 2026 in Turijn. Medaillewinnaars mogen immers op bezoek bij koning Willem-Alexander en koningin Maxima.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima met de Nederlandse medaillewinnaars van de Winterspelen van 2022. © Getty Images