Irene Schouten rijdt de massastart aan gort! Lapt alles en iedereen in laatste ronde
i

Pro Shots

Irene Schouten rijdt de massastart aan gort! Lapt alles en iedereen in laatste ronde

Rick Kraaijeveld • 22:58, 01-12-2023 / Laatste Update: 14:34, 08-01-2024

Irene Schouten heeft de massastart vrouwen gewonnen op de World Cup schaatsen. Ze was sneller dan iedereen op de baan! Daarmee lapte ze iedereen in haar laatste ronde en daarmee was de wedstrijd geëindigd. Iets dat bij de vrouwen nog nooit vertoond is: de scheidsrechters hadden het er ook erg moeilijk mee na afloop om de punten te verdelen. Schouten kreeg in ieder geval de volle buit.

Schouten reed niet voor het klassement want daar staat ze niet zo goed. Ze reed echt voor het team, en dat deed ze uitstekend. "We wilden voor de sprint gaan, afwachten maar dat gebeurde niet." Schouten kon achter de Amerikaanse Mia Kilburg-Manganello aan, samen met Valerie Maltais, al gauw was er een grote voorsprong en toen gingen ze ervoor: de sprint. Dat lukte ook! Schouten reed het hele peloton aan gort en lapte alles en iedereen.

Lappen

"Ik hoorde net dat wij hen gelapt hebben en dat het peloton daarom geen punten kreeg. Schouten was in ieder geval eerste. "Eigenlijk wel slecht, het is je werk en je weet de regels niet. Maar sommige dingen zijn zo onduidelijk, dat weet eigenlijk niemand", zei Schouten na afloop tegen de NOS. Uiteindelijk is Schouten dus 1, Maltais 2e en Manganello 3e.