Jillert Anema blijft na schaatsrel onverbeterlijk: 'Spijt? Nee, wat moet ik ermee?'
i

ANP

Jillert Anema blijft na schaatsrel onverbeterlijk: 'Spijt? Nee, wat moet ik ermee?'

Marcel Roes • 10:13, 31-01-2022 / Laatste Update: 21:24, 11-12-2023

De schaatsrel veroorzaakte vorige week een storm bij TeamNL, net op de dag dat de equipe vertrok naar China. Samengevat: enkele leden van Team Zaanlander zeiden onaardige dingen over legende Ireen Wüst en bondscoach Jan Coopman.

Inmiddels is de storm gaan liggen, alhoewel Zaanlander-coach Jillert Anema eigenlijk weinig heeft gedaan om de gemoederen te bedaren. Zo laat hij tegenover de Telegraaf weten geen spijt te hebben van zijn uitlatingen in de docuserie over zijn team, waarmee de ellende begon.

Altijd wat

"Voor de Spelen liggen we vaker onder een vergrootglas", aldus Anema. "Er komt altijd wel iets. In dit geval waren wij het. Er komen filmpjes online zonder dat iemand dat eventjes gezien heeft. Het is handiger als dat even wat anders gaat."

Maar spijt? Nee dus. "Dat heb ik ook niet van dingen die 3 jaar geleden zijn gebeurd. Nee, wat moet ik ermee? Het is geweest, het is allang voorbij."

Wüst

Wel neemt hij afstand van het beeld dat in de docuserie ontstond, dat Team Zaanlander ontevreden is over de rol van Ireen Wüst bij de ploegenachtervolging. "Het gaat om de grootste schaatsenrijdster van de wereld. Dit had nooit zo gemoeten, het was totaal onbedoeld. En nu gewoon de hele tent naar huis rijden hier."