KNSB maakt schaatsselectie bekend: Kramer en Bosker hebben geluk, Snel en N'Tab de pechvogels
i

Pro Shots

KNSB maakt schaatsselectie bekend: Kramer en Bosker hebben geluk, Snel en N'Tab de pechvogels

Bart van der Wijst • 18:33, 02-01-2022 / Laatste Update: 08:55, 12-12-2023

Het hoge woord is eruit: Sven Kramer gaat in februari voor de 5e keer naar de Olympische Spelen. Zondag maakte de Nederlandse schaatsbond (KNSB) de 18-koppige selectie voor Beijing 2022 bekend. Er waren enkele geluksvogels, onder wie dus Kramer en Marcel Bosker, en enorme pechvogels.

Tijmen Snel en Dai Dai N'Tab vielen door de keuzes van de KNSB buiten de boot, zij gaan niet mee naar China. Bij de vrouwen waren er geen verrassingen, daar was na het OKT al bekend wie er een ticket voor de Winterspelen konden boeken.

Lees ook: Deze 18 schaatsers gaan namens TeamNL naar de Winterspelen in Beijing

Kramer op 3 afstanden

Kramer werd bij het OKT 3e op de 5000 meter en moest hopen op een plekje in de ploegenachtervolging. De keuze van de KNSB viel daar uiteindelijk op Kramer en Bosker, waardoor Snel en N'Tab er niet bij zullen zijn in Beijing. Kramer komt naast de 5000 meter en de ploegenachtervolging ook in actie op de massastart.

Uitleg De Wit

"Persoonlijk vind ik het verschrikkelijk voor Dai Dai en Tijmen, dat zij hun plaats kwijtraken. Dat is ook de reden waarom ik hen beiden zelf heb gebeld om dit besluit toe te lichten", aldus technisch directeur Remi de Wit.

"De belangrijkste doelstelling die we als KNSB hebben afgesproken is dat we de kansen op (gouden) medailles zo groot mogelijk willen maken. Door Sven en Marcel aan te wijzen voor de teampursuit vergroten we deze kans aanzienlijk."

De Winterspelen beginnen op 4 februari en eindigen op 20 februari.