🎥 | Super! Ineke Dedden sprint naar nieuwe nationale titel op de Weissensee

Trevor Wagener • 12:57, 29-01-2023 / Laatste Update: 02:31, 12-12-2023

Marathonschaatsster Ineke Dedden heeft voor de 2e keer de nationale titel op haar naam geschreven! Op het natuurijs van de Weissensee won de Nederlandse na 80 kilometer de eindsprint van het peloton. Eerder was Dedden al de beste in 2017. Merel Bosma, ploeggenote van Dedden, eindigde als 2e en Sharon Hendriks werd 6e.

Het was lange tijd onzeker of er op de Weissensee kon worden gereden deze winter, maar uiteindelijk konden de marathonschaatsers zondagochtend toch het ijs op.

"Daar hebben we echt nog wel aan getwijfeld", zei Dedden, die ook niet zeker is van een vervolg. "Ik moet nog maar zien of we woensdag inderdaad de Alternatieve Elfstedentocht kunnen rijden."

Na 6 jaar weer prijs

Op de Weissensee bleef het vrouwenpeloton van het begin tot het einde dicht bij elkaar. Er waren wat afvallers, maar de voornaamste kandidaten voor de titel bleven op het bergmeer bij elkaar. In de sprint was Dedden ongenaakbaar.

"Destijds was ik nog een stuk jonger en was het verrassend, nu wordt er naar me gekeken en kan ik het toch weer. Dat is heel mooi", zei Dedden, verwijzend naar haar eerdere titel. Lekker bezig!