Dit is de Nederlandse shorttrackploeg voor de 1e wereldbekerwedstrijden

Marcel Roes • 18:23, 05-10-2021 / Laatste Update: 17:07, 07-01-2024

Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt voeren de Nederlandse shorttrackploeg aan voor de 1e wereldbekerwedstrijden van het seizoen. Bondscoach Jeroen Otter gaat met in totaal 6 mannen en 6 vrouwen naar Beijing (21 tot en met 24 oktober) en Nagoya (28 tot en met 31 oktober).

Naast Knegt zijn bij de mannen Sven Roes, Melle van ‘t Wout, Jens van ‘t Wout, Itzhak de Laat en Dylan Hoogerwerf geselecteerd. Daan Breeuwsma, Jasper Brunsmann, Friso Emons, Kay Huisman en Bram Steenaart vallen buiten de ploeg.

Bij de vrouwen bestaat het Nederlandse team dit seizoen uit 6 shorttracksters. Zij gaan allemaal mee naar Azië. Naast wereldkampioene Schulting zijn dat Xandra Velzeboer, Yara van Kerkhof, Selma Poutsma, Georgie Dalrymple en Rianne de Vries.

Olympische Spelen

Het Nederlandse team vertrekt 16 oktober. Na terugkeer in Europa staan de laatste 2 wereldbekerwedstrijden, die gelden als olympische kwalificatietoernooien, op het programma. De selectie voor die wedstrijden wordt in november bekendgemaakt. Eind november, na de laatste wedstrijd, is duidelijk hoeveel startbewijzen Nederland heeft verdiend voor de Olympische Spelen in februari in Beijing.