World Cup schaatsen Stavanger: Jutta Leerdam rijdt mislukte 500 meter, Femke Kok wel op podium
i

Pro Shots

World Cup schaatsen Stavanger: Jutta Leerdam rijdt mislukte 500 meter, Femke Kok wel op podium

Martijn Baars • 16:41, 03-12-2023 / Laatste Update: 15:24, 05-01-2024

De 500 meter bij de vrouwen op de World Cup schaatsen in Stavanger is op een lichte teleurstelling uitgelopen voor Nederland. Alleen Femke Kok zal tevreden zijn met haar race op het Noorse ijs. Zij pakte brons in Noorwegen op de sprintafstand. Jutta Leerdam reed een mislukte race en eindigde op een teleurstellende plek 12.

De Zuid-Koreaanse Min-Sun Kim versloeg de Amerikaanse Erin Jackson. Dat was dit seizoen nog niet vaak gebeurd. Kim pakte dus het goud, voor Jackson. De Nederlandse Kok maakte het podium compleet met het brons.

Leerdam 12e

Vooral de opening van Leerdam stelde teleur in haar rit. Ze had wat misperen en kon die in de rest van de kortste afstand niet meer goedmaken. Desondanks reed ze nog wel een goede laatste 100 meter, maar bracht haar dat niet meer dan de 12e plek op de 500 meter.

Andere Nederlandse schaatssters

De andere Nederlandse schaatssters eindigden verspreid door de uitslag. Naomi Verkerk was na Kok de beste Nederlandse met plek 7. Marrit Fledderus eindigde ook nog net in de top-10 (plek 9). Dione Voskamp sloot de Nederlandse rij op plek 16.