Valpartijen voor Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting bij eerste wereldbeker in Beijing

21 oktober 2021

Wat een pech voor shorttrackers Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting! Beiden zijn op de openingsdag van de 1e wereldbeker van het seizoen in Beijing ten val gekomen. Knegt ging onderuit in de heats van de 1500 meter, Schulting in de kwartfinales van die afstand. 


Voor de 2 boegbeelden van de Nederlandse shorttrackploeg zit de 1500 meter er daardoor al weer op in de Chinese hoofdstad. Begin volgend jaar worden daar de Olympische Spelen gehouden.

Pech
De 32-jarige Knegt kon weinig doen aan zijn valpartij. De Brit Niall Treacy ging vlak voor hem onderuit en de Fries kon hem niet ontwijken. Schulting kwam ten val terwijl ze op kop lag in haar race. De 24-jarige shorttrackster, de laatste jaren heel dominant bij de vrouwen, verloor in de voorlaatste ronde even haar balans en gleed de kussens rond de baan in.

De olympisch kampioene van Pyeongchang 2018 op de 1000 meter zag een plaats in de halve finales daardoor in rook opgaan. Xandra Velzeboer ging wel door, als een van de 2 tijdsnelsten. De pas 20-jarige Velzeboer eindigde als 3e in haar race, vlak voor Rianne de Vries die werd uitgeschakeld.