Schaatsen? Verleden tijd voor Dylan Hoogerwerf: hij gaat fulltime tattoozaak runnen
i

Getty Images

Schaatsen? Verleden tijd voor Dylan Hoogerwerf: hij gaat fulltime tattoozaak runnen

Rick Kraaijeveld • 18:39, 21-10-2022 / Laatste Update: 21:26, 07-01-2024

Shorttracker Dylan Hoogerwerf (27) is voor goed schaatsprofessional af. Hij probeerde zich nog in het Nederlandse team te krijgen voor de WK-wedstrijden, maar behaalde dit niet. Hoogerwerf gaat zich nu volle bak richten op het runnen van zijn tattooshop.

Het was al een tijd zijn sidejob. Nu hij zich niet geplaatst heeft, kan alle aandacht daarop worden gericht. "Ik ben naast het schaatsen daar zo druk mee bezig geweest, er zit erg veel energie in", vertelt hij in een afscheidsvideo op de Instagram van het Shorttrack TeamNL. "Ik heb besloten om daar al mijn energie in te gaan stoppen, daar ga ik mee verder."

Goons en Queens

De tattoozaak heet Goons en Queens, hij zette in augustus deze tattoozaak op in Heerenveen. "Ik heb nog geprobeerd mijzelf te plaatsen voor de World Cups, maar dat is niet gelukt. Dat zegt ook wel wat over het niveau van Nederland. Je komt er niet zomaar tussen", ging Hoogerwerf verder. Hij werd 3 keer Nederlands kampioen in 2017, 2021 en 2022. En mocht 2 keer meedoen met de Olympische Spelen.