🎥 | Sasnovich verslaat wéér grandslamkampioene: ‘Had de tickets naar huis al geboekt’

11 oktober 2021

Aliaksandra Sasnovich uit Wit-Rusland had al vliegtickets geboekt voor de reis terug naar huis, maar de nummer 100 van de wereld blijft voorlopig nog in het toernooi van Indian Wells. 


De 27-jarige Sasnovich won van Simona Halep en versloeg daarmee opnieuw een grandslamkampioene op het toptoernooi in Californië. In de 2e ronde had ze al Emma Raducanu geklopt, de Britse tiener die onlangs stuntte door de US Open te winnen.

Langer verblijf
"Na de loting zag ik dat ik in het kwart zat bij 3 grandslamkampioenen. Ik had mijn tickets naar huis dus al geboekt", zei Sasnovich. Ze rekende eerst in 2 sets af met Raducanu (6-2 6-4) en was zondagavond ook met 7-5 6-4 te sterk voor Halep, de voormalig nummer 1 van de wereld uit Roemenië die 2 grandslamtitels op zak heeft.

"Vooraf dacht ik: ik heb 30 procent kans, zij 70 procent. Ik ben gewoon de baan op gegaan om te genieten. En wauw, ik heb gewonnen", zei de tennisster uit Minsk. Sasnovich staat in de 4e ronde weer tegenover een grandslamkampioene, landgenote Victoria Azarenka.

De 2-voudig winnares van de Australian Open klopte de als 7e geplaatste Petra Kvitova uit Tsjechië met 7-5 6-4. Kvitova, 2 keer winnares van Wimbledon, had een ronde eerder Arantxa Rus uitgeschakeld.

Jong geleerd
De 19-jarige Leylah Fernandez, die op de US Open de finale verloor van Raducanu, bereikte de 4e ronde met een fraaie overwinning op Anastasia Pavyluchenkova. De Canadese versloeg de als 9e geplaatste Russin in 3 sets: 5-7 6-3 6-4.