Arantxa Rus vergooit winnende positie en ligt uit de Australian Open

18 januari 2022

Getty Images
arantxa-rus-australian-open

Arantxa Rus had plaatsing voor de tweede ronde van de Australian Open helemaal in eigen hand, maar verspeelde haar winnende positie dinsdagochtend. De Nederlandse tennisster stond 1-0 in sets voor en had 2 breakpunten om in de 2e set met 4-3 voor te komen. Die miste ze allebei. In de laatste set knokte ze zich nog terug tot een tiebreak, maar ook die gaf ze uit handen: 3-6, 6-3 en 7-6.


Haar tegenstander Tamara Zidansek was ook niet overtuigend sterk. De Sloveense, die bijna 40 plekken hoger stond dan Rus op de WTA Ranking, verspeelde in de 3e set 3 matchpoints om het al voor de tiebreak af te maken. Rus knokte zich echter nog terug uit geslagen positie, maar kwam in de tiebreak al meteen met 5-0 achter. Die klap kwam ze niet meer te boven, waardoor ze er al in de eerste ronde uitligt Down Under.

Beide Nederlandse vrouwen naar huis
Zidansek speelt in de 2e ronde van de Australian Open tegen de Britse Heather Watson. Voor de Nederlandse tennissters zit de eerste grand slam van het jaar er al op. Maandagochtend verloor de andere vrouw, Arianne Hartono, ook al. Bij de mannen zijn zowel Tallon Griekspoor als Botic van de Zandschulp wél door naar de tweede ronde.