Dochter van Feyenoord-directeur Mark Koevermans heeft stoute tennisdromen: ‘Nummer 1 van de wereld worden’

12 september 2021

Anouk Koevermans (17) heeft besloten om zich helemaal te storten op haar tennisloopbaan. Ze is de dochter van Mark Koevermans, vroeger proftennisser en tegenwoordig de algemeen directeur van Feyenoord. Ze heeft thuis de ware topsportmentaliteit meegekregen: "Ik wil nummer 1 van de wereld worden".


Anouk heeft haar broer Guus (24) ingeschakeld als coach. "Zeker 3 jaar geleden hebben Anouk en ik hier al over gesproken", vertelt hij aan het AD. "Maar haar hoofdtrainer blijft Martin van der Brugghen." Hij begeleidde ook Kiki Bertens in haar jonge jaren.

WTA
Anouk heeft nationale jeugdtitels in de categorieën t/m 12 en 16 jaar op haar cv. Ze gaat de komende weken in Tunesië op jacht naar punten voor de WTA-ranking. "Ik wil de nummer één van de wereld worden en de Grand Slams gaan spelen. Mijn eerste doel is om een future te winnen. Ik moet gewoon zonder druk mijn eigen ding doen, maar soms vind ik het lastig om mijn spel aan te passen. Ook moet ik op tactisch gebied slimmer worden."

Future
Koevermans bezet op de wereldranglijst de 1417e plaats en haar beste resultaat is een 2e ronde tijdens een future in Antalya. "Daar was ik met mijn moeder, die eigenlijk voor een vakantie naar Spanje wilde gaan. Ik hoorde over een toernooi in Turkije dat niet zo sterk bezet was."