Duits Dynamic Duo doet het weer: tennissers naar halve finale Davis Cup

1 december 2021

Het was alweer een tijdje terug dat het Duitse Davis Cup-team van zich liet horen. 14 jaar terug bereikten onze oosterburen voor het laatst de halve finale van de Davis Cup. Gister flikten ze het dan eindelijk weer eens. Helaas kon er geen publiek genieten van het kunststukje tegen Groot-Brittannië. Achter gesloten deuren in Innsbruck werd het 2-1.


Na de vlotte overwinning van Daniel Evans (6-1, 6-2 tegen Peter Gojowczyjk) leek er voor de Britse ploeg geen vuiltje aan de lucht. Cameron Norrie, de nummer 12 van de wereld, zou Jan-Lennard Struff toch wel even 'pakkie geven'. Het liep effe anders. De stugge Duitser ging namelijk met de zege aan de haal. Drie setjes. 7-6 (6), 3-6 en 6-2. Dus kwam het aan op het allesbeslissende dubbelspel. En dan weet je het wel met die Duitsers, he?

Dynamic Duo
Zeker met het duo Kevin Krawietz/Tim Pütz in het team. Nadat ze eerder al in de groepswedstrijden tegen Servië (2-1) en Oostenrijk (2-1) de winst veilig stelden, herhaalden ze dit huzarenstukje nu weer. Het Dynamic Duo had er wel twee tiebreaks voor nodig, maar ja. Duitsers en belangrijke momenten...

Laatste vier
In de halve finales speelt Duitsland tegen de winnaar van het duel tussen Rusland en Zweden. Dat duel is donderdag in Madrid. Kroatië verzekerde zich maandag van een plaats bij de laatste vier met een overwinning tegen Italië in Turijn (2-1). In de halve eindstrijd treedt de Kroatische ploeg aan tegen de winnaar van het duel tussen Servië en Kazachstan. Die wedstrijd wordt woensdag in Madrid afgewerkt.