Haase en Griekspoor overleven eerste kwalificatieronde Wimbledon

22 juni 2021

Pro Shots

Robin Haase en Tallon Griekspoor mogen nog dromen van deelname aan het hoofdtoernooi van Wimbledon. De Nederlanders wonnen allebei hun eerste kwalificatiepartij op het gras in Londen. Haase was in 2 sets te sterk voor de Argentijn Guido Andreozzi, Griekspoor rekende in 3 sets af met Thomas Fabbiano uit Italië.


Haase won met 4-6 en 4-6 van de Argentijnse nummer 204 van de wereld, die vooral op gravel goed uit de voeten kan. Voor Haase is het zijn eerste overwinning in meer dan 2 maanden tijd. In de volgende ronde treft hij Kamil Majchrzak, de als hoogste geplaatste kwalificatiespeler. Mocht Haase die partij winnen, treft hij in de strijd om een ticket voor het hoofdtoernooi Tomas Barrios of Enzo Couacaud.

Griekspoor
Haase deed in zijn carrière 11 keer mee aan het beroemdste tennistoernooi en bereikte in 2011 de 3e ronde. Griekspoor, die met 7-6, 6-7 en 7-5 de partij naar zich toe trok en in de volgende ronde de Japanner Shintaro Mochizuku treft, bereikte nog nooit het hoofdtoernooi.

Andere Nederlanders
Later op de dag komt ook Botic van de Zandschulp in actie. Hij neemt het op tegen Paolo Lorenzi uit Italië. Bij de vrouwen komen later op de avond Lesley Pattinama Kerkhove en Indy de Vroome in actie.