Het Australian Open gaat ‘min of meer’ een vaccinatieverplichting invoeren

12 oktober 2021

Tennissers die volgend jaar willen meedoen aan de Australian Open kunnen zich maar beter laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat zegt minister Martin Pakula van de staat Victoria. "Dat geeft de grootste kans om de Australian Open te spelen met minimale restricties die voor deze groep zullen gelden."


Op basis van anonieme bronnen bij de overheid meldde een Australische krant onlangs dat er min of meer een vaccinatieverplichting voor de deelnemers gaat komen. Die geldt nu al voor grote groepen mensen in Victoria. Naar verwachting krijgen tennissers die zijn gevaccineerd tegen het coronavirus meer bewegingsvrijheid.

Toernooidirecteur Craig Tiley zou zich lange tijd hebben verzet tegen de eis. Hij was bang dat topspelers met twijfels over verplichte vaccinatie, onder wie de nummer 1 van de wereld Novak Djokovic, het toernooi gaan mijden.

Grenzen dicht
"We zijn in gesprek met de Australische tennisbond en het ministerie van Gezondheid over de regels die gaan gelden bij de Australian Open, zegt Pakula, minister van onder meer sport en grote evenementen in Victoria. De Australische grenzen zijn al geruime tijd gesloten voor buitenlanders, om zo het risico op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden.