🎥 | Bizar om te zien: Andy Murray slaat mooie ace met onderhandse service

11 oktober 2021

Toptennisser Andy Murray had het bij het toernooi van Indian Wells nog lang lastig met het Spaanse talent Carlos Alcaraz, tot hij in de 2e set op wel heel gekke wijze de 3e game binnenhaalde. De voormalig nummer 1 van de wereld kwam op 2-1 door met een onderhandse service een ace te slaan. De Schot trok de partij daarna naar zich toe: 5-7 6-3 6-2.


"Het was niet makkelijk", zei de 34-jarige Brit, winnaar van 3 grandslamtoernooien. "Heel heet en de baan was ongelooflijk traag. De ballen werden na een paar games ook nogal langzaam. Het was daarom niet makkelijk om punten te halen, zeker niet op eigen service." Murray probeerde het daarom maar een keer onderhands, met gamewinst als resultaat.

Goede speler
"Carlos heeft enorm veel potentie, hij beschikt over veel slagkracht en is razendsnel. Ik moest daarom bijzonder hard vechten", zei Murray, die na een zware heupoperatie op de weg terug is. Zijn oud-coach Darren Cahill schreef na de winst van Murray op Alcaraz, kwartfinalist op de US Open, dat dit misschien wel de beste partij van de Brit was sinds zijn operaties.

In de 3e ronde speelt Murray tegen Alexander Zverev. Die laatste is de nummer 4 van de wereld.