Lekker hoor: Arantxa Rus plaatst zich voor hoofdtoernooi Roland Garros

Emiel Versteeg • 18:18, 26-05-2023 / Laatste Update: 23:39, 11-12-2023

Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor het tennistoernooi van Roland Garros. De 32-jarige Nederlandse tennisster won in de 3de en laatste ronde van de kwalificaties van de Japanse Moyuka Uchijima, de nummer 145 van de wereld. Rus won met 6-3 in de 1e set, in de 2e set won ze 7-6 (4).

Rus kwam in de 1e set op een 2-0-achterstand. Ze kwam op hierna op een 3-2 voorsprong, maar Uchijima maakte 3-3. Rus won vervolgens de set met 6-3.

Spannende 2de set

In de 2e set was het ontzettend spannend. Rus brak bij een stand van 2-2 haar Japanse tegenstander en bouwde haar voorsprong uit tot 4-2. Op 5-4 serveerde Rus voor de wedstrijd, maar toen brak Uchijima terug. De 2 hielden elkaar in evenwicht en er moest een tiebreak gespeeld worden. Hier wist Rus de Japanse te verslaan.