2-voudig grandslam-winnares wil verplichte vaccinatie in toptennis: 'Enige oplossing'
i

Getty Images

2-voudig grandslam-winnares wil verplichte vaccinatie in toptennis: 'Enige oplossing'

Sjors Tanis • 11:21, 19-01-2022 / Laatste Update: 01:12, 12-12-2023

Als het aan 2-voudig grandslamkampioene Victoria Azarenka ligt, wordt een vaccinatie tegen het coronavirus verplicht voor tennissters die aan WTA-toernooien deelnemen. Dat zei de Wit-Russische speelster, al jaren lid van de spelersraad van vrouwentennisbond WTA, in Melbourne waar ze de 3e ronde op de Australian Open heeft bereikt.

Voorafgaand aan dat toernooi ontstond er ophef omdat Novak Djokovic probeerde zonder het in Australië verplichte vaccin deel te nemen.

Geloof in de wetenschap

Azarenka erkende dat het invoeren van een vaccinatieplicht wellicht een juridische uitdaging is, maar denkt dat het 'nuttig voor iedereen' is als de WTA een 'geen spuit, niet spelen-beleid' hanteert. "Voor mij is het helder. Ik geloof in de wetenschap. Ik geloof in vaccineren en heb dat ook laten doen", zei de 32-jarige tennisster. "Naar mijn mening is het de enige oplossing. Voor iedereen in het tennis, omdat we ook veel reizen."

De voormalig nummer 1 van de wereld erkent dat het dwingen van mensen om zich te laten vaccineren tot problemen kan leiden. "Sommige landen zullen een verplichting niet accepteren. Het zal daarom een hele klus zijn om dit in te voeren."