ABN Amro Open | Robin Haase en Botic van de Zandschulp bereiken dubbelfinale in Ahoy
Robin Haase en Botic van de Zandschulp op de ABN AMRO Open © Getty Images

ABN Amro Open | Robin Haase en Botic van de Zandschulp bereiken dubbelfinale in Ahoy

15:20, 17-02-2024

Robin Haase en Botic Van de Zandschulp hebben de finale bereikt van het dubbeltoernooi op de ABN AMRO Open. Het Nederlandse koppel was in Rotterdam in twee sets en een supertiebreak net te sterk voor de als derde geplaatste Amerikanen Nathaniel Lammons en Jackson Withrow: 6-4 4-6 10-8.

Mogelijk volgt zondag een voor driekwart door Nederlanders bezette finale. Wesley Koolhof, de beste Nederlandse dubbelaar, neemt het met zijn Kroatische partner Nikola Mektic in de andere halve finale op tegen het koppel Ivan Dodig en Austin Krajicek. De Kroaat en de Amerikaan voeren de plaatsingslijst aan.

Griekspoor later tegen Sinner

Zaterdagavond (start rond 19.30 uur) staat in het enkelspel de halve finale tussen Tallon Griekspoor en Australian Open-winnaar Jannik Sinner op het programma. "Als ik deze kan winnen, maak ik een heel groot statement", aldus Griekspoor vooraf.

Tallon Griekspoor waarschuwt Jannik Sinner: 'Dan wil ik het nog wel zien'

17 februari 2024, 11:43

Op de ABN AMRO Open staat zaterdagavond een fantastisch potje tennis op het programma. De beste tennisser van Nederland, Tallon Griekspoor, en Australian Open-winnaar Jannik Sinner staan tegenover elkaar in de halve finale. En Griekspoor barst van het zelfvertrouwen: "Ik heb niets te verliezen."

Ook dubbelsucces bij de vrouwen

In Doha was er Nederlands dubbelsucces bij de vrouwen. Demi Schuurs won met haar Braziliaanse partner Luisa Stefani de finale van het Amerikaanse duo Caroline Dolehide/Desirae Krawczyk: 6-4 6-2.

ABN AMRO Open 2024 | Jannik Sinner wint nu wel, Wesley Koolhof de beste in dubbelspel

18 februari 2024, 07:47

Ieder jaar keert het ABN AMRO Open terug in Rotterdam Ahoy. Dit jaar werd de 51e editie van het tennistoernooi georganiseerd, waarin de beste tennissers van de wereld het tegen elkaar opnamen. Jannik Sinner won dit keer wel, ook was er Nederlands succes in het dubbelspel. Lees hieronder alles terug over het toernooi in Rotterdam