vriend-aryna-sabalenka-42-overleden
De ex-vriend van Aryna Sabalenka is op 42-jarige leeftijd overleden. © Getty Images/Instagram Sabalenka

Aryna Sabalenka over tragische dood ex-vriend: 'Mijn hart is gebroken'

23:18, 20-03-2024 / Laatste Update: 23:34, 20-03-2024

Een persoonlijk drama voor Aryna Sabalenka. De ex-vriend van de huidige nummer twee van de wereld en winnares van de laatste Australian Open overleed op 42-jarige leeftijd. Volgens de politie van Miami zou het gaan om zelfmoord. Sabalenka reageerde woensdag op het tragische nieuws.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Lange tijd werd gedacht dat Sabalenka en Koltsov nog een stel waren, maar dit was niet het geval. Desondanks heeft de gebeurtenis natuurlijk veel impact op de Belarussische. Ze doorbraak via Instagram woensdag de stilte: "Het is een tragedie. Hoewel we niet meer samen waren, is mijn hart gebroken. Respecteer alsjeblieft mijn privacy en die van zijn familie tijdens deze moeilijke periode."

Zelfmoord

"De politie en brandweer hebben gereageerd op een oproep over een man die van een balkon was gesprongen", berichtte de politie van Miami aan persbureau Reuters. "De afdeling moordzaken van Miami-Dade heeft het onderzoek naar de dood van de heer Konstantin Koltsov overgenomen."

Het nieuws werd dinsdag bekendgemaakt door de Russische ijshockeyclub Salavat Yulaev Ufa, waar Koltsov assistent-trainers was. Zij schreven het volgende in een statement: 'Het is met diep verdriet dat we u mededelen dat de coach van Salavat Yulaev, Konstantin Koltsov, is overleden. Hij was zeer geliefd en werd gerespecteerd door spelers, collega’s en fans. De club zal zich hem voor eeuwig blijven herinneren. Moge hij in vrede rusten.'

Sabalenka

Hoewel de twee dus niet meer samen waren, was de tenisster wel in dezelfde stad als Koltsov. Ze speelt deze week het masterstoernooi in Miami en heeft volgens de organisatie vooralsnog 'de intentie' om te spelen. "Tot nu heeft ze niet gevraagd om uit het schema verwijderd te worden en ze zegt de intentie te hebben om te spelen."

Sabalenka zou wel hebben gezegd dat ze geen interviews doet en heeft van de organisatie een extra dag vrijaf gekregen. Ze zou eigenlijk donderdag in actie moeten komen, maar speelt pas op vrijdag haar eerste partij.

Koltsov als ijshockeyprof

Koltsov werd in 1997 ijshockeyprof in Rusland en twee jaar later werd hij als achttiende gedraft door Pittsburgh Penguins in de NHL, de grootste ijshockeycompetitie ter wereld. Hij speelde mee op de Winterspelen van 2002 en 2010 met Belarus. Koltsov hield het tot 2006 vol in de VS, daarna verkaste hij naar Salavat Yulaev Ufa in de Kontinental Hockey League. In 2016 stopte hij als prof.

Koltsov laat drie kinderen achter uit een eerder huwelijk. In 2020 scheidde hij en een jaar later, in juni 2021, begon zijn relatie met Sabalenka. De oud-ijshockeyprof zat eerder dit jaar op de tribune toen Sabalenka haar tweede Australian Open op rij won. Inmiddels waren de twee dus uit elkaar.