Australische overheid: 'Djokovic mag gewoon naar huis hoor'
i

Getty Images

Australische overheid: 'Djokovic mag gewoon naar huis hoor'

Martijn Baars • 11:49, 07-01-2022 / Laatste Update: 21:29, 11-12-2023

Novak Djokovic wordt naar eigen zeggen 'gevangen gehouden' in een Australisch quarantainehotel. Maar daar heeft de Australische overheid iets anders op te zeggen: "Meneer Djokovic mag gewoon vertrekken als hij dat wil."

Minister Karen Andrews van Binnenlandse Zaken zegt dat de Servische tennisser gewoon naar huis mag als hij dat zo graag wil. "Onze douane zal dat voor hem fiksen."

De titelverdediger van de Australian Open en nummer 1 van de wereld werd op het vliegveld van Melbourne tegengehouden omdat er wat mis was met zijn visum. Hij kan niet bewijzen dat hij zonder vaccinaties het land in mag. Om toch het land binnen te komen, staat Djokovic maandag tegenover de Australische overheid in de rechtbank.

Djokovic krijgt een gewone behandeling

"We behandelen Djokovic net als ieder ander in deze situatie. Iedereen die ons land binnenkomt, moet zorgen dat hij aan de eisen voldoet. Dat betekent dat je een bewijs moet laten zien dat je gevaccineerd bent tegen het coronavirus. En als je dat niet kan laten zien, moet je aantonen dat je vanwege medische redenen niet gevaccineerd kan worden. Die informatie kon Djokovic niet tonen”, aldus de minister volgens de Telegraaf. "Het is ieders eigen verantwoordelijkheid om dit te regelen.”